Spring naar content

31 | 05 | 2023

Bouw twee-onder-een-kapwoningen officieel gestart

Op woensdag 31 mei, een perfecte zonnige dag, is op het terrein van Achttien81, aan de rand van natuurgebied De Bergen, de officiële start van de bouw van Achttien81 gevierd. In november van het afgelopen jaar is al gestart met de (her)bouw van de 18 industriële lofts in het rijksmonumentale pand, de voormalige JAL-schoenfabriek. Nu de helft van de twee-onder-een-kapwoningen is verkocht, is het tijd om ook te starten met de bouw van deze woningen.

Wethouder De Jong onthult het ‘eerste huis’
Wethouder Kees de Jong gaf in het bijzijn van toekomstige bewoners, omwonenden, makelaars, bouwers en overige betrokkenen het officiële startsein van de bouw. Tijdens dit feestelijke moment heeft wethouder De Jong het ‘eerste huis’ van het plan onthuld. Het ‘eerste huis’ is een cadeau van Hazenberg aan de toekomstige bewoners van Achttien81. Een knipoog naar het grote insectenhotel als symbool van de verbondenheid met de natuur. In overleg met de nieuwe bewoners krijgt dit insectenhotel een mooie plek in deze kleinschalige, groene wijk.

Met Achttien81 krijgt Dongen een duurzame en leefbare woonwijk
Daarnaast complimenteert De Jong de ontwikkelende bouwer Hazenberg met een vooruitstrevend klimaat adaptieve en natuur inclusieve aanpak welke perfect aansluit bij het beleid van de gemeente Dongen. Dit beleid is gericht op duurzaamheid en het creëren van leefbare woonomgevingen voor zijn inwoners.

 

Hij wenst de toekomstige bewoners veel plezier met hun nieuwe woning en is ervan overtuigd dat dit project een waardevolle toevoeging is aan Dongen. “Het afgesloten terrein, dat voorheen buiten de gemeenschap viel, wordt nu eindelijk onderdeel van het dorp”.

Wil jij ook verhuizen in het eerste kwartaal van 2024?
Met respect voor de historie en de groene omgeving ontstaat een nieuwe woonwijk. Na jaren van leegstand gaat het licht op het JAL-terrein en de voormalige schoenfabriek weer aan. De 18 twee-onder-een-kapwoningen en de 18 industriële lofts zijn in het 1e kwartaal van 2024 gereed.

Wil jij ook midden in de natuur wonen dicht bij het centrum van Dongen? Er zijn nog een aantal woningen te koop.
Ga voor de beschikbare woningen naar het ‘woningaanbod’. Meer informatie over het natuurinclusief wonen lees je in de brochure onder ‘downloads’.

 

Eerste tinyhouse voor fauna van Achttien81