Spring naar content

Een prachtlocatie
met een verhaal

De oude JAL-fabriek
een stukje historie

In 1881 startte de ambitieuze Johannes Antonie Ligtenberg met het maken van zeelaarzen, vetlederen werkschoenen en pantoffels. Al snel kwamen hier luxe herenschoenen, jongenslaarzen en fietsschoenen bij. Om aan de leveringen te kunnen voldoen, breidde hij in 1920 het bedrijf uit met het industriepand dat er nu nog staat en in de jaren die volgden werden het bedrijfspand en de collectie steeds opnieuw uitgebreid.

Sla je voordeur achter je
dicht en stap de natuur in. 

Gelegen aan het prachtige natuurgebied De Bergen.

‘Sinds ik in mijn loft woon, start ik de dag met een hardlooprondje van vijf kilometer. Na een warming-up in De Bergen ren ik zo door naar de kanaaldijk. Heerlijk!'

WILCO, 27, online developer

Alles komt samen in Achttien81

We blazen het JAL-terrein nieuw leven in, waarbij tegenstellingen voor een harmonieus geheel zorgen. Met de liefde voor het verleden en voor de groene omgeving als gemeenschappelijke deler.

De verschillende woningtypes maken het terrein tot een levendig geheel waar de ambitieuze twintiger, de natuurliefhebber, de creatieve duizendpoot, de levensgenieters waarvan de kinderen inmiddels het huis uit zijn en de jonge gezinnen elkaar ontmoeten.

‘We hebben met papa katapulten gemaakt! Nu gaan we eikeltjes op het zand schieten. Heel ver! Als mama fluit, moeten we naar de voetbaltraining.’

FINN EN DAAN, 8 EN 10, stoere jongens

‘Bij Achttien81 komen industriële architectuur en natuur samen. Nu hebben mijn man en ik hier onze droomplek gevonden. Rover trouwens ook, want die rent drie keer per dag als een malle over het stuifzand.’

ANGÈLE, 50, artdirector

Een unieke ligging waar
woonwensen uitkomen

De bijzondere locatie nodigt direct uit tot een lange wandeling met de hond, een hardlooprondje en een gezellige picknick. Toch ben je ook zo in de dorpskern van Dongen en zit je vlak bij de steden Breda en Tilburg. Het JAL-terrein heeft de ingrediënten in zich om op alle mogelijke manieren te kunnen genieten. Alles is binnen bereik.

PRAKTISCHE INFORMATIE 

  • Dongen heeft mooie kerken, een zeldzame kerkruïne, monumenten, villa’s, herenhuizen en tal van leerlooierijcomplexen.
  • Het dorp heeft een echte dorpskern met veel winkels.
  • Dongen heeft negen basisscholen en één middelbare school.
  • Dongen ligt zo’n twintig kilometer van Breda en Tilburg en op fietsafstand van Oosterhout.
  • Vlak bij het JAL-terrein bevinden zich de Efteling, de Loonse en Drunense Duinen, Safaripark, Beekse Bergen en de Biesbos.
  • Direct ten zuidoosten van De Bergen bevinden zich een zwembad, een recreatieterrein en een trimbaan.
  • Dongen kent een heel actief verenigingsleven, zowel voor sport als voor de meest uiteenlopende hobby’s.

De ontwikkeling van de
mooiste woonwensen

Van industriële lofts tot ruime twee-onder-een-kapwoningen

Heb je interesse?
Schrijf je nu in.

We informeren je graag over de ontwikkelingen op het JAL-terrein in Dongen. Vul je gegevens in en je ontvangt de nieuwsbrief.