Spring naar content

Lofts en
tweekappers

De voormalige JAL-schoenenfabriek aan de Sint Josephstraat in Dongen heeft er lang verlaten bij gelegen. Op dit moment is de ontwikkeling van dit terrein in volle gang. Naast loftappartementen in de oude fabriekspanden gaat het omliggende terrein met twee-onder-een-kapwoningen over in natuurgebied De Bergen. Gelegen nabij de dorpskern wordt dit een unieke plek om te wonen.

Het industriepand uit 1924 is een rijksmonument, ontworpen door architect Huib Frankefort in art-decostijl. De originele details zoals kozijnen, betonnen kolommen, balken en vloeren blijven zoveel mogelijk behouden en zichtbaar aanwezig in de woning. De hoge verdiepingshoogte blijft in alle loftwoningen voelbaar. Naar verwachting zal de verkoop medio 2021 van start gaan.

Tegenstellingen
als harmonieus geheel

AdobeStock_2720253294

Loftwoningen:
thuis met karakter 

De karakteristieke grote raampartijen verlichten de hele ruimte en verspreiden een ‘urban’ gevoel voor extra woongenot. De art-decodetails versterken de authentieke sfeer. De speelse indeling van de lofts zorgt voor een bijzondere dynamiek en maximaal gebruik van de ruimte. Uiteraard biedt de doordachte indeling genoeg ruimte om de woning eigen te maken. Hier ben je thuis.

Wonen met één
been in de natuur

Tussen het authentieke industriepand en natuurgebied De Bergen worden achttien twee-onder-een-kapwoningen met een tuin gerealiseerd. De woningen worden omringd door de verhogingen in het landschap en de boomrijke omgeving. Het is rustig wonen in deze autoluwe buurt. Hier voert de natuur de boventoon en is er voldoende ruimte voor kinderen om te spelen en te ontdekken. Thuis begint de natuur.

deutschland,people,lifestyle,home,

Het verleden en een
prachtige toekomst smelten samen

Maak kennis met contrastrijk wonen op een bijzondere locatie.

Ervaar de verbinding
tussen 1881 en 2021.

Heb je interesse?
Schrijf je nu in.

We informeren je graag over de ontwikkelingen op het JAL-terrein in Dongen. Vul je gegevens in en je ontvangt de nieuwsbrief.